Fundraising

Fundraising

Wij zijn een lotgenotengroep die geleid wordt door patiënten. We hangen af van de fantastische steun van heel wat mensen die direct of indirect in verband staan met Myeloproliferatieve Neoplasmen en hun financiële bijdrage.

De Belgian Hematology Society spaart zich moeite nog kosten om patiënten met zeldzame aandoeningen – zoals MPN’s – met mekaar in contact te brengen. Door middel van studies, onderzoeksprojecten en een nauwe samenwerking met MPN Belgium vzw, willen zij de prognose en de levenskwaliteit van mensen met een MPN verbeteren. Onze welgemeende dank hiervoor aan de BHS en in het bijzonder aan het MPN subcommittee van de BHS!

Ook onze dank aan alle andere verenigingen en bedrijven die ons al gesteund hebben en ons willen blijven steunen in onze projecten voor de toekomst.

Opgelet!

Als je zelf je eigen fundraising evenement wil organiseren, dan ontvangen wij graag van jou een mailtje op info@mpnbelgium.org zodat wij je kunnen helpen met informatie, logo, bedrukte gadgets en de nodige formulieren.

Ontwerp je eigen event

Je eigen event kan groot of klein zijn, elke bijdrage maakt een immens verschil voor ons!

Als jij je eigen geldinzameling voor MPN Belgium vzw wil organiseren of je wil voor ons deelnemen aan een landelijke of lokale actie voor goede doelen, dan vind je hier wat nuttige informatie om dit te plannen.

Er zijn heel wat redenen waarom mensen aan een fundraising voor een goed doel beginnen:

 • Gewicht verliezen
 • Andere landen en nieuwe culturen bezoeken
 • Een activiteit doen in een totaal andere omging
 • Mensen ontmoeten met eenzelfde visie

En vooral: om het hard nodige geld in te zamelen voor het goede doel waar hun hart naar uit gaat. Wat een goede wijze om jezelf een nieuwe uitdaging te geven!!!

Details van de georganiseerde geldinzamelingen voor MPN Belgium vzw zullen gepubliceerd worden op deze pagina en onze Facebookpagina, dus houd ons op de hoogte van je plannen!

Tips om een succesvolle fundraising te organiseren

1. Werk altijd naar een doel:

Het bepalen van je doel is essentieel om je project te plannen en om je motivatie te stimuleren. Het doel dat je wil bereiken, zal je meer informatie geven over hoeveel mensen je moet contacteren voor sponsoring, het zal je helpen in je beslissing of je het bij 1 evenement kunt laten of dat je er meerdere zal organiseren. Mik altijd op een financieel doel dat groter is dan je oorspronkelijk denkt te kunnen inzamelen, want mensen zijn gul en willen geven, je zal versteld staan hoeveel er komt binnenstromen.

2. Plan je activiteit:

Zelfs de meest eenvoudige activiteit heeft wat planning en voorbereiding nodig en het duurt altijd een beetje langer dan je denkt. Doe het niet allemaal alleen, vraag hulp!

 • Locatie: overweeg wat je nodig hebt en wat je je kan veroorloven
 • Datum: kies je datum zorgvuldig en hou hierbij rekening met eventuele feesten of evenementen die het succes van je event in de weg kunnen staan. Kies een tijdstip dat je familie, je vrienden of collega’s het best uit komt!
 • Wie komt er: overweeg wie je doelgroep zal zijn
 • Budget: verzeker jezelf dat alle kosten gedekt zijn en wees realistisch over het bedrag dat je zal kunnen inzamelen door deze actie
 • Sponsoring/donaties van lokale handelaars: probeer bij lokale handelaars dingen te verkrijgen zoals eten, drinken, locatie, tombolaprijzen, …
 • Formulieren voor sponsoring: neem contact met ons op hiervoor zodat handelaars hun donatie kunnen inbrengen in hun boekhouding.
 • Online acties opzetten: er zijn heel wat voordelen bij het online organiseren van fundraising, zie punt 3.
 • Opgelet: particuliere giften aan MPN Belgium vzw zullen pas ten vroegste einde 2018 aftrekbaar kunnen zijn, daar onze vereniging opgericht werd in 2016.

3. Gebruik de kracht van het internet:

Er bestaan verschillende en gemakkelijk toegankelijke websites die online fundraising ondersteunen. Stap voor stap krijg je instructies om je project te lanceren. Geld dat online gedoneerd wordt op jouw pagina zal onmiddellijk van de account van de sponsor gehaald worden, je moet dus geen mensen achterna lopen. Je bereikt zo vrienden, familie en collega’s en deze actie kan breed uitgroeien.
Indien je dit wil opstarten, dan ontvangen wij graag een bericht op info@mpnbelgium.org zodat we jou de nodige informatie over onze vzw kunnen verstrekken.

4. Begin bij je familie en je vrienden

Als je sponsors zoekt, begin dan steeds bij de mensen die je het best kent. Het geeft een goede indruk als je start met enkele goede donaties op je formulier of op je webpagina, anderen zullen dan snel volgen. Hierdoor kan je sneller je doel bereiken.

5. Daag jezelf uit – maar blijf plezier beleven!

Fundraising is een goede wijze om jezelf een doel voor ogen te stellen en ernaar te streven om dit te bereiken. Maar het moet leuk blijven, anders ga je het niet graag meer willen doen. Kies een event dat je leuk lijkt!

6. Doe het alleen, of ga als een team

Deze moet je goed overwegen. Het kan je eenvoudiger lijken om alles alleen te doen, maar in groep werken, trainen en vieren kan een adrenaline-boost geven. Meer nog: zoveel te meer mensen in je team, zoveel te meer geld je kan inzamelen voor MPN Belgium vzw!

7. Maak je actie bekend

Wat jij organiseert om MPN Belgium vzw te helpen is geweldig. Vertel iedereen die je kent wat je doet en waarom! Maak een lijst van waarom, wat, waar, wanneer en verspreid dit nieuws onder je familie, je vrienden, scholen, collega’s, de lokale pers … Zij kunnen je helpen. Als je hulp nodig hebt om contact te leggen met de lokale pers, dan vernemen wij dit graag van jou op info@mpnbelgium.org.

8. Vraag je werkgever

Werkgevers kunnen zeer gul zijn en een sponsorbedrag evenaren. Het is zeker de moeite waard om hun een bijdrage te vragen en het kan je opbrengst voor MPN Belgium vzw zo misschien wel verdubbelen!

9. Breng MPN Belgium vzw op de hoogte

Breng ons op de hoogte als je een event plant zodat wij je actie meer bekendheid kunnen geven op onze website of op onze Facebookpagina. Hou ons op de hoogte van je vorderingen en stuur ons regelmatig foto’s!

10. Begin eraan!

Eens je beslist hebt wat je gaat doen, hoe, wanneer, waar en met wie … dan is het heel belangrijk dat je veel plezier beleefd terwijl je het doet. Geniet van deze speciale ervaring. Je doet het voor MPN Belgium vzw en uiteindelijk ook voor jezelf. Zeer snel zal je kunnen zeggen dat je iets ongelooflijk gedaan hebt!

Als je informatie nodig hebt of ideeën, hulp, brochures of promotiemateriaal voor je event, dan vernemen wij dat graag van jou op info@mpnbelgium.org

Vergeet ons niet het geld te sturen dat je ingezameld hebt. Je kan dit storten op de rekening van MPN Belgium vzw met volgende gegevens:

MPN Belgium vzw
Geerstraat 36
3560 Lummen
KBC Bank: BE11 7370 4589 1248
BIC: KREDBEBB
met vermelding: Donatie/naam van het event/jouw naam

Wij danken je alvast voor alles wat je doet of plant om ons te helpen in onze missie om meer mensen met een Myeloproliferatieve aandoening te bereiken en vergeet niet foto’s te sturen en ons te laten weten hoe het gegaan is!